Pse të votojmë?

Proceset Zgjedhore

Si të votojmë?

Pse është votimi një akt i qytetarisë së mirë?

E drejta për të votuar aktivizon vetëdijen shoqërore pasi që fuqizon bashkëpunimin politik. Qytetarët mund të ndjekin progresin e përfaqësuesve politikë dhe të legjislaturës. Ky proces i qëndrueshëm i mundëson popullatës së përgjithshme të marrin vendime të edukuara se në favor të kujt votojnë në afatin e ardhshëm. Gjithashtu, legjislativi në përgjithësi nuk mund të veprojë në mënyrë arbitrare kur të gjithë kombi po vëzhgon. Kjo është arsyeja pse votuesit luajnë një rol qendror në formësimin e qeverisë dhe të ardhmes së tyre.

 

Arsyet kryesore për të votuar

Nuk është vetëm personi për të cilin voton në fletëvotim, është e ardhmja juaj

Zgjidhni përfaqësuesit tuaj dhe bëni ata të jenë të përgjegjshëm

Pjesëmarrja më e madhe në zgjedhje e bën demokracinë tonë më përfaqësuese

Dëshiron të vëzhgosh zgjedhjet?

Organizatat lokale dhe ndërkombëtare, si dhe misione të ndryshme ndërkombëtare të interesuara për të vëzhguar zgjedhjet, mund të aplikojnë për akreditimin e vëzhguesve.

Orari Zyrtar

09:00 – 17:00
Nga e Hëna në të Premte

Na kontaktoni

Ardian Krasniqi nr.5 kati II, 10000 Prishtinë, Kosovë
Tel: +381 38 748 018

The nclb law requires states to set their own standards and hold schools accountable based on whether students tested discover more right here in grades 3-8 and one year in high school attain proficiency under them.